Školovanje

4.4.2017.

POZIV

KANDIDATIMA/KANDIDATKINJAMA ZA UPIS U PROGRAM SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA ODRASLIH ZA ZANIMANJE POLICAJAC/POLICAJKA U 2017./2018. GODINI

 

Od 18. travnja 2017. godine započinje provedba selekcijsko-razredbenog postupka za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, koji će se odvijati u dvije grupe svakog radnog dana.

Kandidati/kandidatkinje koji ispunjavaju formalne uvjete za upis navedene u natječaju objavljenom 06. ožujka 2017. godine moraju se javiti na ulazu u Policijsku akademiju, Avenija Gojka Šuška 1, Zagreb, i to:

  •  I. grupa u 07,00 sati
  • II. grupa u 10,00 sati

Točno vrijeme dolaska kandidat/kandidatkinja doznat će klikom OVDJE.

Kandidati/kandidatkinje moraju se pridržavati točnog vremena dolaska te poštivati pravila kućnog reda Policijske akademije. Kandidat/kandidatkinja koji se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu u točno vrijeme ili ne poštuje kućni red Policijske akademije bit će isključen/a iz natječajnog postupka.

Kandidati/kandidatkinje mogu o svom trošku koristiti usluge prehrane i noćenja u prostorima Policijske akademije. Cijena punog pansiona (hrana i noćenje) je oko 85,00 kuna, cijena noćenja je 40 kuna, dok su cijene hrane oko: 8,00 kuna - doručak, 20,00 kn - ručak, 18,00 kn – večera.

Usluga noćenja može se rezervirati, najkasnije dan prije testiranja, na broj telefona: 01/2391-324.

Predviđeno trajanje selekcijsko-razredbenog postupka za svaku pojedinu grupu kandidata/kandidatkinja je oko sedam (7) sati.

Kandidat/kandidatkinja je obvezan ponijeti:

  • važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu radi provjere identiteta i hrvatskog državljanstva,
  • dvije plave ili crne kemijske olovke i jednu običnu olovku te
  • sportsku opremu (tenisice, majica kratkih rukava, sportske kratke hlače, sportske čarape, ručnik i pribor za osobnu higijenu) radi provjere tjelesne motoričke sposobnosti.

 

Elementi selekcijsko-razredbenog postupka su:

  • psihologijsko testiranje (eliminacijski i rangirajući testovi),
  • mjerenje indeksa tjelesne mase (eliminacijski element),
  • mjerenje visine (eliminacijski element),
  • testiranje tjelesne motoričke sposobnosti i to: poligon natraške, sklekovi na ručama, pretkloni na švedskoj klupi, skok u dalj s mjesta i trčanje na 2.400 m (eliminacijski i rangirajući testovi).

 

Kandidat/kandidatkinja koji ne zadovolji na nekoj od eliminacijskih provjera isključuje se iz daljnjeg postupka testiranja. 


6.3.2017.